VECKANS TEKNIKFRÅGA – Trådlöst nätverk för stora lokaler

VECKANS TEKNIKFRÅGA – VECKA 41

Varje vecka kommer vi att välja och besvara en teknikfråga som vi fått in via butik, mail, sociala medier eller hemsidan.

Denna vecka kommer frågan från en kund som har en lagerlokal på 2000 kvadratmeter där han vill ha wifi i hela lokalen. Han har 100 MBit fiber in i lokalen och han vill även ha wifi på gårdsplanet. Det är cirka 20 personer som använder nätverket. Kunden vill även ha ett gästnät med egen portal. Frågan är vilken utrustning som behövs, vad det kostar och hur svårt det är att installera utrustningen ?

Trådlöst nätverk för stora lokaler

Det finns såklart massor av olika sätt att lösa detta på (och med utrustning från massor av olika tillverkare). För att få bra täckning över en stor yta så brukar man placera ut accesspunkter (trådlösa sändare / mottagare) runt om i lokalen. De flesta tillverkarna av accesspunkter har programvara som kan visa vilka avstånd som är lämpliga. Man drar en kabel från varje accesspunkt till en switch och använder med fördel PoE (nätverk och spänningsmatning i samma uttag).

Att koppla samman utrustningen rent fysiskt brukar de flesta tycka är rätt enkelt och självförklarande. Att ställa in brandväggen och det trådlösa nätverket är däremot något som många tycker är svårare. Om man vill ha hjälp att ställa in utrustningen så kan vi hjälpa till med det.

Som helhet vad gäller hårdvaran så rekommenderar vi att man väljer en brandvägg, en switch med PoE , en kontrollenhet och access punkter (för inomhus och utomhusbruk). Om man vill ha en snyggare och proffsigare installation kan man komplettera utrustningen med en väggvinkel för att kunna rackmontera utrustningen.

Kontakta oss gärna för att skräddarsy ett förslag för just er verksamhet. Det kan krävas annan utrustning om er kravbild ser annorlunda ut.

FÖRSLAG PÅ UTRUSTNING :

Länk till förslag brandvägg

Länk till förslag switch med PoE

Länk till accesspunkt för utomhusbruk

Länk till kontrollenhet / cloud key

Länk till accesspunkt för inomhusbruk

Länk till väggvinkel för rackmontage

Kontakta oss gärna om ni har fler frågor eller om ni vill ha hjälp med installationen:

info@icd.se

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen