R & D Produkter

Rapid prototyping, anpassningar och nyckelfärdiga kund- eller projektspecifika produkter.

Fordons-UPS

Vi har 2018 utvecklat en UPS (batteribackup) för fordon. Vi tog fram denna produkt efter att ha fått förfrågan från stor biltillverkare till ett elbilsprojekt. Produkten kan sitta både i personbilar likväl som i traktorer, lastbilar, båtar och andra typer av fordon. Både elektroniken och mekaniken var i detta fall skräddarsydd för kundens behov. En av våra styrkor är att vi kan ta fram unika produkter i både små och stora serier och med väldigt korta ledtider.

Android panel dator för utomhusbruk

Vi har utvecklat all-in-one system för utomhusbruk till en kund som arbetar med fritidsanläggningar. Produkten är designad med kundens färger, logotyp, instruktionsblad och till och med specialanpassat emballage. Maskinen klarar både vinterklimat likväl som högsommarvärme. Maskinen är touchbaserad och har ett stryktåligt frontglas. Internt så har maskinen ett klimatsystem som anpassar sig efter omgivningstemperaturen. Produkten har som standard Windows 10 Pro men finns även med Android eller Linux.

Väggmonterad PC för utomhusbruk

Många av våra kunder har behov av väggmonterade box-PC för utomhusbruk. Man vill kanske ha en dator på en elstolpe mitt ute i skogen för att mäta något, man kanske vill ha den på väggen i ett industriområde för att hantera videoövervakning eller så kanske man har ett passagesystem där man vill ha en dator som styr den funktionen. Vi kan ta fram unika sådana produkter i både små och stora serier och med väldigt korta ledtider. Vi har egenutvecklade kapslingar och klimatstyrningssystem. Några av våra kunder inom denna kategori är Skellefteå Kraft, Norra Skogsägarna och ABB.

Den perfekta fordonsinstallationen

När vi installerar fordonsdatorer i truckar, lastbilar, traktorer och vanliga bilar så försöker vi alltid att komma så nära användarens (personen som ska jobba med maskinen) önskemål som möjligt. Man vill att användaren ska uppleva det som den perfekta installationen. Detta medför ofta att vi måste skapa ny mekanik. Vi arbetar med olika material såsom metall och plast men tummar aldrig på säkerheten. Några av våra kunder inom denna kategori är Brokk, Boliden och ICA.
Rulla till toppen