Projekt

Utvalda projekt som vi och våra kunder vill berätta lite mer om

Fordonsprojekt till statlig myndighet med höga krav

ICD har tagit fram fordonsdatorutrustning i ett projekt till PTS (Post och telestyrelsen). Kravbilden för utrustningen var bla fläktlös, utan rörliga delar, anpassad för kundens fordon (både vad gäller mekanik och elektronik) och med gränssnitt enligt kundens önskemål. Detta har varit ett prestigefyllt projekt med höga krav på prestanda, tillförlitlighet och kvalité. Samma typ av utrustning återfinns även i andra projekt inom tex räddningstjänsten, industri och inom forskningssektorn.

24" Fristående terminal / kiosk med inbyggd skrivare

Kiosk för självbetjäning

I tex receptioner och butikskassor så är det vanligare och vanligare med stationer för självbetjäning. För det så krävs driftsäker hårdvara som också är utformad för att passa i den miljö den ska sitta i. Ofta vill våra kunder kunna kombinera en sådan tillämpning med möjligheten att visa digital reklam (digital signage). Vi har referenser för alla former av användningsområden såsom landsting, restauranger, fritidsanläggningar, butiker, kyrkor, kommuner och industrier. Både inomhus och utomhus.

ICD Retro löser problem för verkstadsföretag

Inom  industri-, laboratorie- och studiomiljö har man ofta investerat stora pengar i applikationer som kräver maskinvara från en viss tidsera. Det kan vara gränssnitt såsom parallell- eller serieportar, digital IO, watchdog timer alternativt ISA eller PCI slot. Det skulle både bli både krångligt och dyrt att göra om applikationen – därför väljer många detta alternativ. Fram t.o.m Jan 2019 har vi levererat 245 st Retro-maskiner. Några av de kunder som köper Retro maskiner är KTH, Chalmers, Boliden, 3M, SAAB och Wennstrom.

Fordonsdatorer för tung industri

När Boliden sätter in nya fordonsdatorer så väljer dom ICD som leverantör. ICD kommer i dessa fall att samarbeta med programvaruleverantören för att ge Boliden en så komplett leveransupplevelse som möjligt. Systemen levereras nyckelfärdiga så att dom direkt är redo att kopplas in i fordonen. Leveranserna är kompletta med själva fordonsdatorn, touchscreen, installationsmekanik och kablage.

Kassasystem

Våra datorkassor används framförallt inom fyra huvudkategorier –

  • Restaurang/Café/Bar
  • Detaljhandeln
  • Frisör/Hälsa/Friskvård
  • Närbutik/Livsmedel/Kiosk.

Kassorna har unika funktioner per kategori (tex serienummer, ramnummer, låsnummer för Detaljhandel och bordsbokning, bordskarta, splitta nota för Restaurang/Café/Bar). Några av våra kunder som använder våra kassasystem är White Guide restaurangen Stadskällaren, Exploratoriet Science Center och guldsmedskedjan Fritz Olsson.

Rulla till toppen